Translate

miercuri, 20 noiembrie 2013

Humus - Pate de naut de post

Humus - pate de naut de post

A inceput postul Craciunului! Ura!!!  :)  La initiativa unor studente foarte dragutze din Cluj am inceput sa postez retele mele preferate de post, care ar trebui sa indeplineasca unele conditii (de camin vreau sa zic): sa fie usor de preparat, din putine ingrediente, sa fie satioase si pe cat posibil cu gust de carne :) (glumesc evident! :) )

Una dintre cele mai simple si delicioase bucatarii este bucataria libaneza sau retetele care au de-a face cu Orientul Mijlociu. Humusul este o mancare de baza delicioasa si foarte satioasa pe care o puteti asezona fie traditional cu lipie, fie cu paine sau cu legumele voastre preferate : rosii, ardei, bastonase de morcov sau telina,  ridichi etc.

Reteta:
  • 250 g naut uscat sau din conserva
  • Tahina - pasta de susan (optional)
  • Ulei de masline
  • Suc de lamaie
  • Sare si optional piper, boia, chimen, puteti incerca diferite condimente
  • Usturoi (optional)
Daca aveti naut uscat, acesta trebuie pus la inmuiat peste noapte sau aprox 12 ore pana isi va dubla volumul. Aruncati apa si puneti una curata, apoi il fierbeti aprox 2 ore la foc mijlociu pana cand se inmoaie. Scurgeti apa si pastrati un pahar de lichid.

Amestecati intr-un robot de bucatarie, blender, chopper sau cu ustensila pentru pireul de cartofi (uf), nautul (fiert sau din conserva) cu sare, ulei de masline si apa dupa gust. Pasta trebuie sa devina moale si cremoasa. Adaugati suc de lamaie daca va place mai acrisor, sau tahina care ii dau un gust putin amar, sau usturoi si alte condimente daca va place mai picant.

 Incercati si jucati-va cu gusturile si descoperiti reteta preferata!!! Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...