Translate

marți, 2 decembrie 2014

Post cu rost 4 - Tarta cu mere, dulceata si fulgi de migdale

reteta tarta cu mere, dulceata si fulgi de migdale de post

Pana in urma cu 1 an, habar nu aveam cat de simplu si usor se face o tarta cu fructe. Un desert dulce insemna pentru mine, oua batute cu mixerul, blaturi si tot tacamul. Dar lipsa timpului m-a facut sa apelez la retete mai rapide. Si neaparat delicioase!

Aluatul de tarta poate fi umplut cu fructele preferate sau cu cele disponibile pe piata, in functie de sezon. Iar fructele, stim cu totii, sunt sanatate pura!

umplutura de mere si dulceata pentru tarta de post


Tarta cu mere, dulceata si fulgi de migdale 

Ingrediente aluat:
250 g faina
100 ml ulei masline
4 linguri de zahar
1 lingurita scortisoara macinata
sare
apa cat cuprinde
Pentru umplutura:
500 g mere curatate
2 linguri miere
1 borcan de dulceata dietetica (eu am folosit de piersici)
2 linguri fulgi de migdale
2 linguri fulgi de ovaz

Intr-un robot de bucatarie se pune uleiul, zaharul, scortisoara, sarea si se amesteca. Se adauga apoi faina. Pentru ca in acest moment aluatul este sfaramicios, se adauga apa treptat si se amesteca pana cand acesta devine inchegat. Se pune in frigider pentru 30 de minute, apoi aluatul se intinde, se aseaza in forma, se acopera cu hartie de copt si se aseaza greutati deasupra, pentru ca altuatul sa nu creasca (eu pun boabe de fasole) si se coace 20 min la foc mediu.

Merele se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o oala cu cele 2 linguri de miere si se fierb 10 minute sau pana se inmoaie. Se aseaza pe aluat  merele, dulceata, se presara fulgii si se coace  la foc mediu timp de 30 de minute. Pofta buna!

tarta cu mere de post si cesti de cafea

Care este desertul vostru preferat? 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...